Ráció Kiadó

Az 1990-ben alakult Ráció Kft. 1995 óta foglalkozik a könyvkiadáshoz szorosan köthető szöveggondozással, nyomdai előkészítéssel, tördeléssel és grafikai kivitelezéssel. Tevékenységét 2002 óta bővítette tovább önálló könyvkiadással, melynek során szűk tíz esztendő leforgása alatt közel másfél száz ismeretterjesztő, szépirodalmi, társadalomtudományi és képzőművészeti kötettel gazdagította a magyar könyvpiacot. Évek óta a Ráció Kiadó gondozásában jelenik meg a hiánypótló szemléző periodika, a Szépirodalmi Figyelő és az alapításának centenáriumát ünneplő szakfolyóirat, az Irodalomtörténet is. A kiadó szerkesztői tehetséges fiatal szakemberek, akik nevéhez egy tucat sorozat keretében és számos sorozaton kívül megjelenő kötet sajtó alá rendezése fűződik. A kiadó évek óta tagja a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (www.mkke.hu), a Könyves Szövetségnek (www.konyves-szovetseg.hu), valamint a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének (www.tankonyveskamara.hu).

Ráció Kiadó
Kiadóvezető: Elek tünde
Székhely: Budapest
Postacím: 1072 Budapest, Akácfa utca 20.
Tel/Fax: (06 1) 321 80 23
E-mail: racio[kukac]racio.hu
Honlap: www.racio.hu

Buda Attila (szerk.): Messziről felmerülő, vonzó szigetek I.

A Pagoda és krizantém sorozat kötetei azokat a magyar nyelvű, egykor nyomtatásban is megjelent, de kiadásuk óta elfeledett forrásokat tartalmazzák, amelyek Hátsó-India, Kína, Korea és Japán hazai befogadásának kezdeti időszakát ölelik fel. A sorozatban el

Ár:

Edmund Burke esztétikája és az európai felvilágosodás

Edmund Burke, a jelentős 18. századi brit politikus és politikai gondolkodó, akit gyakran az angolszász típusú konzervativizmus „atyjaként” emlegetnek, nem ismeretlen a magyar olvasó előtt. Főműve, a Töprengések a francia forradalomról című értekezés 1990

Hans Ulrich Gumbrecht: A jelenlét előállítása

Hans Ulrich Gumbrecht német-amerikai irodalomtudós kissé szokatlan módon használ néhány többé-kevésbé „filozófiai” fogalmat. De mert annyi oldalt tölt meg annak magyarázatával, miért is tesz így, nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, a fogalmak

Imre Zoltán – Ring Orsolya (szerk.): Szigorúan bizalmas

A második világháború utáni évtizedekben Magyarország kulturális élete és ezen belül a Nemzeti Színház szerepe alapvetően megváltozott. A színházak államosításával (1949) a kultúrpolitika az állami szubvencióért cserébe a színházat is alárendelte a politi

Kalla Zsuzsa (s. a. r.): Bártfay László Naplói

„Nem sok barátimmal dicsekszem, mert megválasztás nélkül soha sem csatlakoztam senkihez határtalan bizodalommal és szeretettel: de mind azokra büszke vagyok, kik barátságukra méltattak, – ’s egyetlen miatt sincs okom pirulni. Sok jó, kedves, szíves órát t

Keszeg Anna: Gyöngyössi János

A 18. századi mesterkedő költészeti hagyomány egyik Weöres Sándor által is megidézett kulcsfigurája, az erdélyi református lelkész Gyöngyössi János (1741–1818) leginkább mint a leoninus versforma első, sokszor kigúnyolt védelmezője ismert a magyar irodalo