Hét Krajcár Kiadó

Hét Krajcár Kiadó logo

1989-ben, a forradalom 33. évfordulójára megjelent Móricz Zsigmond Kör antológiája, az Oly sok viszály után egyértelműen jelezte a hagyományos magyar irodalom művelőinek, a Móricz Zsigmond Kör tagjainak szándékát: a széthullás ellen össze kellene fognunk… A pártpolitikai erők azonban nem az összefogást, hanem a bomlás folyamatait támogatták. A magyar nép és nemzet sorsára tekintő Móricz Kör írói is inkább csak szándékuk szerint lehettek egységesek. A Magyar Írószövetség széthullásának időszakában már látszott, hogy ki-ki egyéni képességei-lehetőségei szerint mentheti-juttathatja el műveit az Olvasóhoz, ahogy lehet: a korábbiaknál is nehezebben. Saját forintjainak (krajcárjainak) összedobásával 1991-ben ötven író létrehozta a Móricz Zsigmond Alapítványt, s a magyar irodalom és a magyar írók többségi sorsának kifejezéseként megszületett a Hét Krajcár Kiadó, amely azóta is úgy keresi azokat a huncut krajcárokat, ahogy Móricz halhatatlan novellájának hősei keresték. Névadónk tehát Móricz Zsigmond, első könyvünk A hét krajcár hasonmása, noha Tamási Lajos válogatott verseinek kötete, a Hazatérés indította útjára kiadónkat, melynek főszerkesztője, haláláig, Varga Domokos volt.

Benke László

Hét Krajcár Kiadó
Kiadóvezető: Benke László
Székhely: 1062 Budapest, VI., Bajza u. 18.
Postacím: 2735 Dánszentmiklós Alkotmány u. 23.
Tel/Fax: 06-20-574-05-45
E-mail: hetkrajcar[kukac]t-online.hu
Honlap: www.hetkrajcar.hu

Albert Zsuzsa: Éghetetlen, mint a főnix